Koži prijazne sestavine

Koža je vitalni organ s katerim prepoznavamo vplive, ki prihajajo od zunaj ( vreme, kemikalije) in od znotraj ( celične oksidacije).

Na škodljive snovi iz okolja se naša koža odziva bolj občutljivo in zahteva posebno nego in zaščito. Koža je nagnjena k izsušitvi in je posebno občutljiva na kemične, fizikalne, in mikrobne vplive, ki se lažje vpijejo v kožo in prodrejo v globje plasti kože.

V hladnih dneh koža zoži žile in s tem se zmanjša izločanje žlez lojnic. Na ta način se  telo zaščiti pred prekomerno izgubo toplote, koža pa se posledično izsuši. Tudi nizka vlažnost, ki jo povzroča centralno ogrevanje, povzroči  izsušitev kože in s tem večjo občutljivost. Z izgubo vlage je koža bolj nagnjena k suhosti, takrat pa alergeni in dražeče snovi lažje prodrejo v kožo in jo okužijo. Tudi agresivni nanosi na kožo preobremenijo naravno sposobnost kože in poškodujejo strukturo celic ter oslabijo funkcijo bariere v zunanji plasti povrhnjice. Koža se tako izsuši . Ko je izpostavljenost trajnejša, zaščitni mehanizmi kože oslabijo, zato postane koža občutljiva in nagnjena k boleznim in alergijam. Takrat pravimo, da je koža občutljiva ali celo zelo občutljiva in dovzetna za okužbe in izbruhe bolezni. Otroška koža, občutljiva koža in zelo občutljiva koža so še posebej nagnjeni k izsušitvi in škodljivim učinkom grobih izdelkov.

Na nekatere dejavnike ne moremo vplivati. Na mnoge pa lahko, zato je pomembno, da uvedemo ustrezno in redno nego otroške in odrasle kože. Skrbna in naravna nega lahko zaščiti kožo in dlje ohrani njen mladostni videz.

Naša kozmetična linija izdelkov je primerna za otroke in tudi za najbolj občutljivo kožo odraslih. Izdelki so narejeni za vzdrževanje, čiščenje in hidratacijo kožnega tkiva.

Če imate kožo zdravo je to naravni pojav, ki ga še niste zapravili in ki ga je potrebno ohraniti. Z našima linijama Tiama in Biolu za osebno higieno vam bo to uspelo.